Broeders van Sint JanEen religieuze gemeenschap binnen de katholieke Kerk

De Broeders van Sint Jan maken deel uit van een internationale gemeenschap van religieuzen binnen de katholieke Kerk en leven in kleine gemeenschappen. Ze zijn herkenbaar aan hun grijze habijt en in de Haagse binnenstad kan je ze gemakkelijk tegen het lijf lopen. Ze wonen het Willibrordushuis in de Oude Molstraat (Hofkwartier), van waaruit ze een breed scala aan activiteiten aanbieden voor jong en oud: kampen, lezingen, bezinning en retraites, cursussen en vormingsweekends. Schroom niet om ze een keer aan te spreken of langs te gaan in hun Monastic store, ze ontmoeten u graag!


Pater Thomas

Pater Thomas

Pater Thomas is Nederlander en de prior (overste) van de broedergemeenschap in Den Haag. Afgestudeerd in de filosofie aan de Sorbonne (Parijs), houdt hij ervan om met anderen na te denken over levensvragen en op zoek te gaan naar levenswijsheid.


Pater Marie-Tarcisius

Pater Marie-Tarcisius

Pater Marie-Tarcisius komt uit Frankrijk, maar heeft jarenlang in Texas, Mexico, Spanje en de Filippijnen gewoond en gewerkt. En vrolijke broeder wiens lach je niet kan ontgaan! Maar vergis je niet: achter deze lach gaat veel wijsheid schuil...


Pater Gabriel

Pater Gabriel

Pater Gabriel is een echte Parijzenaar die, na zoveel jaren in Nederland, toch behoorlijk Hollands is geworden. Een bijzondere mix van zorgzaamheid en hartelijkheid, van geestelijke diepgang en theologische inzichten.


Broeder Kornelius-Maria

Broeder Kornelius-Maria

Broeder Kornelius-Maria komt uit Oostenrijk en houdt van Gem├╝tlichkeit. Net aangekomen in Nederland, maar beheerst de taal al behoorlijk goed. Hij is heel bevlogen als het gaat om zang en orgel spelen.