Kees & Jelger'Brouwbroeders'

brouwers

Jelger Moggree

Voor Jelger begon het brouwen van bier al op de HTS, in de vorm van een praktijkopdracht. Het resultaat was niet eens onaardig en voor de opdracht kreeg hij een dikke voldoende. In 2006 pakte de inmiddels bioloog/chemisch technoloog het bierbrouwen weer hobbymatig op, samen met zijn zwagers en schoonvader. Het eerste bier was ronduit heerlijk. Je kreeg er alleen wel wat hoofdpijn van. In de jaren daarna ontwikkelde hij zich door veel te studeren en experimenteren tot een kundig brouwer.

Kees Verbogt

Geboren dichtbij de Belgische grens werd Kees het bier haast met de paplepel ingegoten. In zijn studietijd verhuist hij naar Den Haag en stort hij zich op een andere interesse: kunst en architectuur, met een bijzondere voorliefde voor kloosters. Het is die interesse die hem tijdens een Open Monumentendag in 2010 bij de Priorij van Sint Jan brengt. De gesprekken met Pater Thomas en de brouwkunsten van Jelger maken het al snel duidelijk: hij wil brouwer worden van een kloosterbier.