WillibrordushuisEen eeuwenoude plek van stilte en gebed

Al eeuwenlang kent het Willibrordushuis een rijke traditie van religieus leven. Drie eeuwen lang herbergde het complex de schuilkerk van de Sint Jacobusparochie. Vervolgens bood het gedurende 150 jaar onderdak aan een kleine honderd Zusters van Liefde die zorg droegen voor kleuter- en basisscholen in Den Haag. In 1988 nam de Willibrordusgemeenschap, een lekengemeenschap verbonden met de Katholieke Charismatische Vernieuwing, het huis over en vormden het om tot een huis van gebed en evangelisatie. Sinds 2012 hebben de Broeders van Sint Jan er hun priorij gevestigd en blazen zij nieuw leven in deze eerbiedwaardige 'brouwerij', een plek voor ontmoeting en verstilling, om ruimte te maken voor elkaar en voor God.

Kapel

Kapel

De kapel vormt het geestelijk middelpunt van het huis. Hier vinden broeders de rust en de kracht om hun werk te blijven doen, ten dienste van hun medemens. Deze monumentale kapel is in 1928 gebouwd als kloosterkapel voor de Zusters van Liefde.


Refter

Refter

De refter, de eetzaal, verbergt een stukje Haagsche historie. Tot 1888 was er namelijk op deze plaats de schuilkerk van de Jacobusparochie. Een aantal deuren en ramen van de refter verwijzen nog naar die tijd.


Kloostertuin

Kloostertuin

De kloostertuin stamt uit de tijd van de Zusters van Liefde en is nog helemaal intact. Een haast onwerkelijke oase van rust en stilte, midden in het centrum van Den Haag.


Gastenverblijf

Gastenverblijf

De Broeders hebben een gastenverblijf voor 40 personen. Iedere week worden er er bezinningsweekends, retraites en bijeenkomsten van christelijke signatuur gehouden.


Johanneszaal

Johanneszaal

De Johanneszaal (60 personen max.) is gemakkelijk toegankelijk vanaf de Oude Molstraat en wordt verhuurd voor lezingen, concerten, bijeenkomsten en vergaderingen.