Het klooster anno nuOude Molstraat 35

In 2012 werd het Willibrordhuis gekocht door het bisdom Rotterdam en aan de zorgen van de broeders toevertrouwd. Het slot van de broeders werd gevestigd op de zolderverdieping van nr. 35, verschillende renovaties werden ondernomen om het pand geschikt te maken voor deze nieuwe situatie en er werd een begin gemaakt met een grote onderhoudsbeurt van het pand. Bij deze vernieuwingen hechten de broeders aan duurzaamheid en proberen zij zo min mogelijk impact te maken op het klimaat, in navolging van de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus.


Kapel

Gastenhuis

Naast het aanbod van stille retraites en filosofie weekends die door de broeders zelf worden gegeven, biedt het gastenhuis onderdak aan groepen van uiteenlopende achtergronden: grote groepen studenten, promovendi, Human-rights defenders en wereldverbeteraars vinden hun weg, maar ook internationale gemeenschappen hebben ontdekt dat Den Haag vlakbij Schiphol ligt.


Kapel

Monastic Store

In 2013 werd de Monastic Store geopend, een winkel met producten uit verschillende kloosters. Door haar uitstraling sluit zij aan bij het winkelend publiek en zorgt voor een lage drempel om het klooster binnen te stappen. De woorden van paus Johannes Paulus II aan de kunstenaars: ‘Beauty stirs the hidden nostalgia for God’ dienen als leidraad. Mensen zijn verrast om het winkeltje te ontdekken, dat tegelijkertijd het voorportaal is van de Willibrorduskapel op de eerste verdieping. Monastic Store is officieel erkend als ‘Haagse Schat’ (www.haagseschatten.nl), waardoor menig toerist via uiteenlopende wegen het klooster weet te vinden. Met Monastic Store maken de broeders ook deel uit van de bedrijvigheid in het Hofkwartier en participeren ze in evenementen als Marché Royal, Wintermarkt, Museumnacht, Open Monumentendagen, enz.


Kapel

Brouwerij Haagsche Broeder

In dezelfde geest van uitreiken naar het winkelend publiek en om de bekendheid van het klooster te vergroten, hebben de broeders besloten om bierbrouwen tot onderdeel van hun klooster te maken. Voortbouwend op een experiment in 2010, werd kloosterbrouwerij Haagsche Broeder opgericht en op 11 juni 2014 werd de eerste fles Haagsche Broeder officieel aangeboden aan de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een begrip in Den Haag en worden vele rondleidingen georganiseerd (die altijd in de kapel beginnen!).