Haagsche Broeder

Winkelwagen 0
€ 0,00

Onze filosofieDe Broeders van Sint Jan en hun priorij dragen een verhaal uit. Datzelfde geldt voor de brouwerij en de bieren die zij produceert. Het verhaal, en de beleving die hier bij hoort, hebben we vertaald in onze bieren. Onze kernwaarden zijn daarbij bezinning & ontmoeting, kwaliteit & eigenheid.


Bezinning en ontmoeten


We worden overladen met prikkels, maar tegelijkertijd blijft er maar weinig echt hangen. Veel mensen ervaren het dagelijkse leven als vluchtig en soms zelfs oppervlakkig. We zijn bang de essentie te missen, maar tegelijkertijd nemen we niet altijd genoeg tijd om de essentiële dingen tot ons te nemen.

Bij de Haagsche Broeder vinden we dat belangrijk; de tijd en rust nemen om aandacht te schenken aan wat we echt belangrijk vinden. Dat we even een moment (of twee) nemen om te bedenken waar we staan en wat we belangrijk vinden. Of misschien nog wel wezenlijker; wie belangrijk voor ons zijn. Nemen we genoeg tijd voor de mensen die er het meest toe doen voor ons? Of zijn er nog kanten die we wel eens willen uitdiepen, kanten die we nog willen ontmoeten? Want leven doen we samen, in relatie met onze dierbaren, vrienden die we misschien al te lang niet gesproken hebben of degene die naast je aan de bar staat, vrienden die je nog moet leren kennen.

Kortom: bezinning en ontmoeting. Die ervaring streven we na bij het brouwen van de Haagsche Broeder en bij het moment dat je je glas hebt uitgeschonken en je eerste slok neemt. Even ontsnappen uit de vluchtigheid van alledag.


Kwaliteit en eigenheid


Genieten van de bieren van de Haagsche Broeder. Een kwaliteitsproduct vervaardigd in het klooster van de Broeders van Sint Jan. Een stadsklooster in het oude centrum van Den Haag. Gebrouwen met broeders, die zich graag willen voorstellen en openstaan voor hun omgeving. Kwaliteit staat voor op. Daarna komt inmiddels ook het bijdragen in het onderhoud van het klooster. Geworteld in ambacht, trots op wat hen eigen maakt, maar met oog voor de tijd (en smaak) van nu.

Het drinken van een Haagsche Broeder is meer dan het drinken van een biertje. De bieren die wij maken komen voort uit de rijke traditie van het bierbrouwen, maar zijn tegelijkertijd helemaal van nu. De bierwereld is volop in beweging, alleen al in Nederland is het aantal brouwerijen de afgelopen jaren verveelvoudigd. De Haagsche Broeder wil bieren brouwen die een eigen plaatsje verdienen in die wereld, herkenbaar door hun kwaliteit en eigenheid.

Je ne bois pas. Je déguste!

- Pater Gabriel -

Even checken...
Om alcohol te mogen kopen moet je minstens 18 zijn.
Kun je bevestigen dat je oud genoeg bent?