Winkelwagen 0
€ 0,00

Renovatie & CrowdfundingIn 2010 zijn we begonnen met het brouwen in ons klooster aan de Oude Molstraat, midden in het historische stadscentrum van Den Haag. Aanvankelijk op zeer kleine schaal, maar al doende kwamen we erachter dat het brouwen van bier ons hielp om een brug te slaan naar de rest van Den Haag. Mensen die nog nooit van ons en ons klooster hadden gehoord mochten we ineens welkom heten. In 2014 ging daarom ons eerste bier in de verkoop, de Haagsche Broeder Prior, in onze kloosterwinkel en drie cafés in de straat.

Nu, vijf jaar later, zijn we ruim 200 brouwsels verder, hebben we een vaste lijn van 4 bieren, is ons bier op vijftien plekken in Den Haag te koop en staan we in de top 10 van best beoordeelde brouwerijen van Nederland. We kunnen op dit moment 200 liter per week brouwen, maar kunnen de vraag simpelweg niet bijbenen. Ook lopen we tegen de beperkingen van onze brouwpannen aan.

Een serieuze brouwerij
Daarom willen we investeren in een nieuwe brouwinstallatie met een capaciteit van 1000 liter en die draait op elektriciteit in plaats van gas. Ook willen we geconditioneerde gistvaten en een bottellijn aanschaffen en het deel van het klooster waar we brouwen, dat afgelopen eeuwen is ontstaan uit een serie van verbouwingen, renoveren en voorzien van een fundering waardoor het er de komende eeuwen weer tegenaan kan.

Met het bier dat we kunnen brouwen op de nieuwe installatie kunnen we Den Haag en de directe omgeving voorzien van echt Haags kloosterbier. Met de opbrengsten kunnen we het klooster beter onderhouden en renoveren en bijdragen aan het werk van de Broeders van Sint Jan (zoals bijvoorbeeld in het noorden van Togo).

Crowdfunding


Een deel kunnen we uit eigen middelen, bijdragen en leningen bekostigen, maar voor het laatste zetje kunnen we uw hulp goed gebruiken. Eind 2020 moet de nieuwe brouwinstallatie er staan. We zullen dan 3 eenmalig gebrouwen speciale bieren: een Imperial IPA, een Tripel en een Quadrupel. Door de aankoop van een of meerdere van onze flessen draagt u bij aan de realisatie van de mooiste kloosterbrouwerij van Den Haag en misschien wel ver daarbuiten. Bij aankoop van 3 of meer flessen krijgt u er van ons voor 2 personen een rondleiding door het klooster en de nieuwe brouwerij bij. Als u 10 of meer flessen koopt, krijgt u een vermelding in de brouwerij. En als u niet van bier houdt (en dat vinden we uiteraard moeilijk te geloven) dan kunt u ook een donatie doen. We hopen dat u ons in enige vorm verder kunt helpen met de uitbreiding van onze kloosterbrouwerij. Dan kunnen wij ons verhaal en onze bieren aan een groter publiek brengen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Even checken...
Om alcohol te mogen kopen moet je minstens 18 zijn.
Kun je bevestigen dat je oud genoeg bent?