Haagsche Broeder

Broeders van Sint Jan

Broeders in Den Haag
De Broeders van Sint Jan maken deel uit van een internationale gemeenschap van religieuzen binnen de katholieke Kerk en leven in kleine gemeenschappen. Ze zijn herkenbaar aan hun grijze habijt en in de Haagse binnenstad kan je ze gemakkelijk tegen het lijf lopen. Ze wonen het Willibrordushuis in de Oude Molstraat (Hofkwartier), van waaruit ze een breed scala aan activiteiten aanbieden voor jong en oud: kampen, lezingen, bezinning en retraites, cursussen en vormingsweekends. Schroom niet om ze een keer aan te spreken of langs te gaan in hun Monastic store, ze ontmoeten u graag!

Broeders in Den Haag

broeder Jan-Maria

pater Jan-Maria

Broeder Jan-Maria komt uit Slowakije en is sinds augustus 2019 de nieuwe prior van de broedergemeenschap in Den Haag. Bij de broeders in Utrecht leerde hij Nederlands en werkt graag met jongeren.

broeder Kornelius-Maria

pater Kornelius-Maria

Broeder Kornelius-Maria komt uit Oostenrijk en houdt van Gemütlichkeit. Hij is vicaris van de broedergemeenschap en pastoor van de Duitstalige parochie in Scheveningen. Hij is zeer bevlogen als het gaat om zang en orgel spelen.

broeder Thomas

pater Thomas

Broeder Thomas is Nederlander en is binnen de broedergemeenschap de verantwoordelijke voor de brouwerij en de winkel. Afgestudeerd in de filosofie aan de Sorbonne (Parijs), houdt hij ervan om met anderen na te denken over levensvragen en op zoek te gaan naar levenswijsheid.broeder Johan

pater Johan

Broeder Johan is een trotse Vlaming, maar woont al meer dan twintig jaar in Nederland. Hij is een bevlogen spreker die mensen graag meeneemt in hogere sferen. Bij hem kan je terecht met al je Bijbelvragen.

broeder Marie-Thomas

broeder Marie-Thomas

Broeder Marie-Thomas komt uit Frankrijk, woont al weer vele jaren in Nederland, maar blijft de taal bestuderen: iedere dag leert hij een stuk van het Evangelie uit het hoofd. Regelmatig komt een groep in het Willibrordushuis samen om het Markus Evangelie te memoriseren. Wilt u meedoen? Stuur hier een mailtje.

Even checken...
Om alcohol te mogen kopen moet je minstens 18 zijn.
Kun je bevestigen dat je oud genoeg bent?