Haagsche Broeder

Winkelwagen 0
€ 0,00

Het Willibrordushuis anno nu

Gebed

Een huis van gebed
Het Willibrordushuis staat bekend om zijn bijzondere kapel op de eerste verdieping. Gebouwd in 1928 als huiskapel voor de Zusters van Liefde die toen met zo’n 80 zusters waren. De kapel wordt nog steeds gebruikt door de Broeders van Sint Jan, die er dagelijks samenkomen voor gebed. Als de winkel open is, kunt u er een kijkje nemen en verstillen, een kaarsje opsteken en er Gods aanwezigheid bespeuren. In tijden waarin stilte lastig te vinden is, is deze kapel met al zijn schoonheid een weldaad voor zintuigen en geest.

Vorming

Op zoek naar levenswijsheid
De broeders vormen een jonge kloostergemeenschap (ontstaan in 1975), voor wie menselijke vorming door filosofie en theologie altijd een belangrijk onderdeel is geweest. Vanuit hun kloosterleven en hun geloof, maar ook vanuit een typisch menselijke insteek door filosofie, gaan ze graag met mensen in gesprek over grote levensvragen: de ziel en menselijke vrijheid, beproevingen en lijden, de menselijke zoektocht naar het goede en het geluk, aanbidding en de zin van religie, enz. Door lezingen en cursussen, maar ook door weekends en retraites willen de broeders mensen graag verdieping bieden op gelovig vlak, maar ook op menselijk niveau.

Refter

Een gastvrij huis
Sinds het vertrek van de Zusters van Liefde in 1988 zijn de kloostercelletjes beschikbaar om gasten te ontvangen. Inmiddels heeft een grote verscheidenheid aan groepen het Willibrordushuis gevonden: van groepen die komen voor gebed en bezinning tot studenten die komen kennismaken met het kloosterleven, van heidedagen tot internationale kaderbijeenkomsten, van symposia tot Alphacursussen, enz. Ze worden ontvangen in een huis met een rijke geschiedenis, dat bij de tijd is gebracht door een verzorgde en smaakvolle inrichting.

Monastic

Gewoon bijzonder
Wij beseffen dat voor velen de drempel om in een klooster te komen nogal hoog is. Monastic conceptstore en onze bierbrouwerij zijn ontstaan vanuit de wens om die drempel weg te nemen. Want: het is gewoon bijzonder om in een kloosterwinkel, na de stilte geproefd te hebben in die prachtige kapel met z’n kleurrijke glas-in-lood ramen, een kopje overheerlijke cappuccino te kunnen drinken. En het is mooi om een echt kloosterbier als cadeautje te kunnen geven aan een dierbare. Bier met een verhaal, dat niet zomaar verzonnen is: het is met veel liefde in een echt klooster gebrouwen. Van harte welkom om ons bijzondere stadsklooster te komen ontdekken!
Even checken...
Om alcohol te mogen kopen moet je minstens 18 zijn.
Kun je bevestigen dat je oud genoeg bent?