Haagsche Broeder

Winkelwagen 0
€ 0,00

De oude school

Oude Molstraat 37


De Michaël school


Michaël schoolIn 1885 werd het pand naast het klooster aangekocht om een katholieke lagere school op te richten, de St Michaëlschool. Een jaar na de plechtige inwijding gaven de zusters al les aan 137 kinderen. De uitbreiding van het lesprogramma naar Frans, Engels en Duits in 1890 zorgde voor een nieuwe groei tot wel 200 kinderen, die ook langer op school bleven en de mulo (meer uitgebreid lager onderwijs) volgden. De zusters zijn ware voorvechters geweest voor scholing van arme kinderen en ook in het bijzonder voor meisjes. De kwaliteit van hun onderwijs werd alom geprezen. Tot in 1988 bleef het gebouw in handen van de Willibrordusvereniging die er kantoor hield en een verpleegstersopleiding huisvestte.

Jongeren


Huize AquilaNa de overname van het Willibrordushuis door het echtpaar Ruiter, brachten hun kinderen in 1996 een groep vrienden bijeen om een begin te maken met het Jongerencentrum van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. De dynamiek van deze gemeenschap spoorde veel jonge mensen aan om hun leven toe te wijden aan de nieuwe evangelisatie. Ook rond de Broeders van Sint Jan ontstond vanaf 2007 een gemeenschap van jonge mensen die in de oude school hun thuis vonden. In Huize Aquila, vernoemd naar de Adelaar die symbool staat voor Johannes de Evangelist, vonden zij een plek om in verbondenheid met Sint Jan hun leven vorm te geven. De jongerengroep Ad fontem verzamelde wekelijks leeftijdsgenoten voor filosofie en verdieping, gezelligheid en gebed.
JohannesAcademie


Johannes AcademieOnderricht en zoeken naar waarheid heeft een belangrijke plaats in het leven van de broeders. Hiervoor werd een oud klaslokaal in gebruik genomen en in 2009 werd de Johannes Academie opgericht. Al gauw bleek de ruimte te klein voor de cursussen en lezingen. Zodoende werd in 2011 de oude gymzaal van de school volledig gerenoveerd en sfeervol ingericht, waar plaats is voor zo’n 50 personen. De Johanneszaal is sindsdien in gebruik voor het cursusaanbod van de broeders, maar wordt ook verhuurd aan externe groepen.
Community


CommunityNa de overname van het beheer van het Willibrordushuis door de broeders in 2012, werden verschillende oude klaslokalen van de school gerenoveerd tot volwaardige appartementen. Een aantal andere zijn nog in ontwikkeling en hoeven alleen nog uitgevoerd te worden! Vanuit hun betrokkenheid met de broeders namen steeds meer mensen, inclusief gezinnen, er hun intrek, waardoor een vruchtbare samenwerking ontstond tussen broeders en leken. Zonder hun inzet zou het Willibrordushuis in zijn huidige vorm niet kunnen draaien!

Even checken...
Om alcohol te mogen kopen moet je minstens 18 zijn.
Kun je bevestigen dat je oud genoeg bent?